Jouw hulp
aan het loket:
Ariane & Wim

Wij zijn trotse Brusselaars, gepokt en gemazeld in retail en design. Onze winkel is een alternatief voor de typische winkels die je vandaag terugvindt in de stad.
Brussel, bekend om de grootste diversiteit ter wereld, is de ideale locatie voor “Le Guichet Des Bonnes Idées”. Alle unieke verhalen van al even unieke mensen uit deze smeltkroes, dienen als inspiratie voor het vernieuwend design-mét-knipoog dat je in ons loket aantreft.
Duurzaam ondernemen vinden we enorm belangrijk. Dat begint voor ons met een groot respect voor jou – onze klant – maar ook voor onze producenten en het milieu.

Homepage_handtas@2x

Loketbediende
Ariane

Ik studeerde af als binnenhuisarchitecte en vond mijn eerste job in een bekend woonwarenhuis waarvan geweten is dat je er nooit met lege handen buitenkomt. Na een jaar veranderde ik van baan en werd de voorspelling bevestigd: ik had er mijn zielsverwant gevonden. Wim en ik waren bovendien allebei verliefd op Brussel dus werd de hoofdstad onze thuisbasis.

En cours de route ruilde ik de interieursector voor de communicatiewereld, steeds in het salesteam, mijn natuurlijk biotoop. Niet zo’n vreemde switch aangezien ik de eeuwige verhalenverteller én enthousiaste luisteraar ben.

Op een dag klopte ik met een rugzak vol scheppingsdrang aan bij de avondcursus schoendesign van Syntra. De cursus marokijnbewerker volgde naadloos. Een wereld van leer en leren ging voor mij open.

Toen ik als testmodel een handtas maakte uit vilt – koeien verkopen hun huid immers duur – en de reacties daarop overweldigend positief waren, besloot ik mijn liefde voortaan te verdelen over twee materialen. Zo ga je dus in enkele jaren van schoendesign naar een kleinere voetafdruk!

Loketbediende
Wim

Ik deel met Ariane mijn liefde voor design, interieur, planten en ecologie. Dat laatste vertaalde zich in een avondopleiding Urban farming. Als handelsingenieur ben ik doorgaans de man van feiten en cijfers die de voeten stevig op de grond houdt, maar zo’n anderhalf jaar geleden liet ik toch een ballonnetje op: ik droomde ervan om een plek te creëren waar alles wat ons nauw aan het hart ligt zou samensmelten.

Brussel slaat overduidelijk een nieuwe weg in met meer aandacht voor ecologie en leefbaarheid. Een gezellige groene plek, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waar de unieke verhalen van zoveel unieke mensen zich vertalen in design met een knipoog, met respect voor de stad en haar bewoners, dàt was mijn concept.

Le Guichet Des Bonnes Idées was geboren.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg de primeur als er nieuwe producten aan het assortiment worden toegevoegd en profiteer als eerste van koopjes.

met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – avec le soutien de la Région de Bruxelles-Capitale

Winkel Le Guichet Des Bonnes Idées

Oude graanmarkt 48,1000 Brussel – België

openingsuren: di-za  10u30 – 18u30

zondag 12u00 – 17u00

maandag gesloten

contact

betaalmethoden

social media

© 2021 Le Guichet Des Bonnes Idées | All Rights Reserved | Webdesign by IN.DRUK . Kickstarter for brands.

© 2021 Le Guichet Des Bonnes Idées
All Rights Reserved
Webdesign by IN.DRUK . Kickstarter for brands.

We gebruiken cookies om je surfgedrag te analyseren
en zo onze website voortdurend te verbeteren.